Nogmaals bedankt. Hier de hele tekst. Ik hoop nu zonder fouten.
Stroopwafelcake
Gisteren had ik zin om te bakken. Ik wilde een stroopwafelcake proberen omdat ik van stroopwafels houd.
Op internet heb ik ook een recept gevonden, natuurlijk in het Nederlands.
Ik begreep ook alles behalve de naam “zelfrijzend bakmeel”.
Hm, letterlijk vertaald “selbstaufsteigendes Backmehl”, nooit gehoord, google vragen.
Ik voer “zelfrijzend bakmeel - betekenis” in.
Ha, nu snap ik het, dit is een combinatie van bloem en bakpoeder.
Ik had de meeste ingrediënten in huis. Ik moest alleen kaneel en stroopwafels kopen.
Dus ging ik naar de supermarkt om deze ingrediënten te halen.
Natuurlijk was de kaneel geen probleem, die had ik heel snel gevonden.
Het werd al moeilijker met de stroopwafels.
Maar ik was er zeker van dat ik eerder stroopwafels in onze supermarkt had gezien.
Omdat ik deze niet meteen vond, had ik al een alternatief overwogen:
Hm, misschien Belgische boterwafels - ik had ze al in mijn hand.
Belgische boterwafels en stroop?
Maar “Zuckerrübensirup” smaakt niet naar karamel, maar de karamelsmaak is wel belangrijk.
Hm, misschien kan ik beter karamelkoekjes nemen, dan heb ik tenminste de smaak.
Ja, ik denk dat dat een goed idee is.
Ik had het pakje met karamelkoekjes al in mijn hand toen ik ze zag: "“Karamellkekse - echte holländische Spezialität”, maar het waren ongetwijfeld “stroopwafels”. (In Aldi vind je ze onder: Holländische Waffeln -
Stroopwafels, karamell)
Toen ik thuiskwam, begon ik meteen te bakken.De cake is gemakkelijk te bakken en smaakt goed.
Tip:
In plaats van 200 gram “zelfrijzend bakmeel” kun je ook 200 gram bloem gebruiken met twee afgestreken theelepels bakpoeder. Dat lukt ook. Ik heb het geprobeerd.